Katja Linders heeft als zelfstandig professional haar werkruimte ingericht met spullen die anderen over hadden. Hoe heeft zij dit voor elkaar gekregen? En wat heeft zij allemaal gekregen?

Interview

Wat heb je voor elkaar gekregen doordat iemand anders iets met je wilde delen?
Ik ben zelfstandig professional en ruim een jaar geleden huurde ik voor het eerst een eigen werkruimte. Omdat ik veel voor elkaar krijg door te delen, was ik me ervan bewust hoeveel spullen er vaak over zijn bij anderen. Mijn werkruimte heb ik dan ook gedeeltelijk ingericht met spullen die anderen over hadden.

Wat is er met je gedeeld?
Onder andere aan aantal stoelen voor aan mijn grote tafel. Maar ook de grote tafel zelf, lampen, een klok, gordijnen, een kastje, een waterkoker en kopjes.

Hoe ben je bij die ander terecht gekomen?
Ik heb de vraag gesteld via Twitter en Facebook, daar kwamen reacties op van vrienden. Ook heb ik een oproep voor stoelen gedaan via de site van het lokale wijkkrantje, dewijkwebsite.nl. Daar kwamen erg veel reacties op van mensen uit de buurt. Ik had maar 8 stoelen nodig, maar had er tientallen kunnen hebben als ik zou willen!

Wat vindt je van delen met anderen?
De gewoonste zaak van de wereld. Zowel voor mezelf als voor de dingen die ik al ondernemend doe, krijg ik veel voor elkaar door te (laten) delen: kennis, tijd en spullen. Kennis gaat niet verloren als je het deelt, het wordt alleen maar meer! En waarom zou ik iets nieuws kopen, als iemand anders het in goede staat over heeft om weg te geven?

Interview door: Jolanda Wending

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.