Over Playmobil, social media en lekker slapen!

Marit Coehoorn

Airbnb is een betrouwbare community-marktplaats waar mensen over de hele wereld unieke accommodaties kunnen adverteren, ontdekken en boeken – online of vanaf een mobiele telefoon. Airbnb is in 2008 opgericht – al door meer dan 15 miljoen mensen gebruikt – actief in 190 landen en meer dan 34000 steden over de hele wereld.

Mijn naam is Jeanet Bathoorn, 48 jaar – moeder van drie kinderen – ondernemer in hart en nieren en meerdere uren per dag in de weer met mijn IJslandse paard. Als Social Media-expert leer ik zowel bedrijven en particulieren je hoe social media slim en effectief in gezet kan worden. Daarnaast ben ik schrijfster van de boeken ‘Get Social en Get Social in Business’.

Samen met een kennis van de Playmobil Collectors Club heb ik een een appartement gehuurd vlakbij het Playmobil Funpark en de fabriek in Dietenhofen. Dit hebben we via Airbnb geregeld. Want laat ik nou regelmatig met mensen spreken die een overnachting boeken via Airbnb en die daar vaak ook nog erg tevreden over zijn. Dus: dit was de perfecte gelegenheid om dat zelf eens uit te proberen.

Begin mei 2014; onze keuze is gevallen op een appartement voor 4 personen in Fürth, vlakbij Neurenberg. Een ruim appartement met keuken, een grote badkamer, 2 slaapkamers en ook nog een kleine studeerkamer, snelle Internetverbinding, dicht bij de snelweg en niet al te duur. Ideaal en een fantastische eerste ervaring met Airbnb. Door de eigen keuken konden we eten wat we wilden en vooral ook wanneer ons dat goed uitkwam.

Door de goede verhalen ben ik enthousiast gemaakt om eens op de wijze een accommodatie te zoeken. Het spreekt me enorm aan dat er geen groot commercieel bedrijf, achter de verhuur van dit appartement zit. Zo steun ik ook nog eens de lokale economie, een lokaal gezin en/of ondernemer. Daarnaast is het contact persoonlijker.

Het werkt super simpel. Je zoekt gewoon op de plaats waar je heen wilt op www.Airbnb.com. Ook vul je wat invulvelden in, zoals het type onderdak dat je zoekt, je budget en het aantal personen. Daar rollen vervolgens verschillende keuzes uit.

Ik bevestigde dit appartement en had binnen no-time een digitale bevestiging van de verhuurder. Vlak voor onze aankomst kregen we nog een sms’je van de verhuurder of onze planning van aankomst rond 19 uur nog steeds stond. Jazeker! En wat attent…

Per sms kregen we de code van de geautomatiseerde voordeur en zo konden we in het appartement. De sleutel lag binnen en er lag informatie om ons wegwijs te maken met het parkeren en dergelijke. Ik kon merken dat de verhuurder ervaring had met online zakendoen. Dat zorgde ervoor dat het contact heel gemakkelijk ging. En dat alles was ook nog voorzien van een aangename, persoonlijke noot.

Om vol vertrouwen en met een goed gevoel je keuze voor een verblijfsplaats te maken is er de mogelijkheid om de referenties te checken die bij de verhuurders staan. Dit is een mooie manier om de “sociale bewijslast” van de verhuurder te controleren. Zo kun je kijken wat anderen vinden van het appartement en de verhuurder. Ook is het handig om van te voren via Google Earth even de woning en de omgeving te bekijken. Zo kun je ook bij aankomst het huis gelijk herkennen en zoek je minder lang.

Tot slot nog een Topje, iets wat nog beter kan! Eventueel zou er nog een kleine video met de aanrijroute op Internet gezet kunnen worden. Maar goed, nu kwamen we er ook vrij gemakkelijk hoor.

Kortom: aanrader, dat boeken via Airbnb!

Misschien ook iets voor jou, zo met de vakantie in het vooruitzicht?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.